آخرین اخبار
کد مطلب: 79375
برزيلي هاي معترض: با فوتبال شکم گرسنگان سير نمي شود
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 848

به گزارش  سلام لردگان به نقل از يورو نيوز، تظاهرات اين اقوام بومي سرخپوست که در برزيليا با لباس هاي سنتي و تير و کمان به مصاف پليس برزيل آمده بودند، توسط اعضاي جنبش موسوم به «کارگران بدون سقف» همراهي شد.

نزديک به 700 مامور پليس با استقرار در خيابان هاي منتهي به استاديوم “مانه گارشيا” که ميزبان بيشترين بازي هاي جام جهاني برزيل خواهد بود، تلاش مي کردند مانع نزديک شدن معترضان به اين ورزشگاه شوند.

?رائوني متوکتير?، رييس قبيل? ?کاياپوس? که يکي از مدافعان سرسخت حفظ آمازون است نيز در اين تظاهرات شرکت داشت.

پليس براي متفرق کردن اين معترضان، از گاز اشک آور استفاده کرد و در مقابل نيز، سرخپوستان مجهز به تير و کمان، به پليس حمله کردند که در نتيج? آن يک پليس از ناحي? پا مجروح شد.

اين تظاهرات که از هفته ها پيش و در اعتراض به مخارج بالاي برگزاري اين مسابقات توسط اقشار فقير و کارگر آغاز شده، روز به روز ابعاد بيشتري مي گيرد. هنرمندان نيز به اين اعتراض ها که وضعيت نابسامان و فقر را در اين کشور منعکس مي کند، پيوسته اند.

يکي از اهالي شهر برازيليا با اشاره به اين وضعيت مي گويد:?فکر مي کنم بهتر است که بازيهاي جام جهاني به زماني موکول شود که کشور واقعا شرايط برگزاري آن را داشته باشد. در حال حاضر اشتباه است که ميلياردها دلار براي جام جهاني فوتبال صرف شود.?

معترضان برزيلي که از ماهها پيش به افزايش بيکاري، گراني و نبود خدمات اجتماعي کافي تظاهرات مي کنند، از ?ديلما روسف?، رييس جمهوري اين کشور مي خواهند که به جاي هزين? کردن بودجه براي برگزاري فوتبال، وضعيت اقتصادي برزيل را سامان بدهد.

يکي از زناني که در اين اعتراض ها شرکت کرده است، مي گويد:?هيچ خدمات درماني در منطقه وجود ندارد. ما حتي يک بيمارستان و پزشک جراح در اين منطقه نداريم. هم? اينها به خاطر اين است که دولت تصميم گرفته است هيچ پولي صرف آموزش و بهداشت و درمان نکند. اين مشکلات که حل نشده، هيچ؛ وضعيت مسکن هم بدتر شده است.?

برآوردها از صرف هزينه اي بالغ بر يازده ميليارد يورو براي برگزاري جام جهاني فوتبال در اين کشور حکايت دارد. بودجه اي که با توجه به شرايط بد اقتصادي برزيل، غيرمنطقي توصيف مي شود.

در نظرسنجي هاي سال 2007، زماني که برزيل براي بازي هاي 2014 انتخاب شد، هشتاد درصد از مردم از اين انتخاب اظهار رضايت مي کردند در حاليکه اين ميزان امروز کمتر از 50 درصد است. بيش از 55 درصد از مردم نيز معتقدند که برگزاري اين بازي ها، ضايعات جبران ناپذيري به بدن? ضعيف کشور وارد خواهد کرد.

در مقابل اين هزينه هاي صرف شده تاکنون، برآوردها از حضور ششصد هزار توريست خبر مي دهد که نزديک به دو ميليارد يورو عايد کشور خواهد کرد. پيش بيني مي شود که شش ميليارد يورو نيز توسط برزيلي ها در جريان اين بازي ها خرج شود.

در مجموع، عايدات برزيل از بازي هاي جام جهاني فوتبال 2014 کمتر از بودج? صرف شده خواهد بود.

ورود بازيکنان تيم ملي فوتبال برزيل نيز به هتل محل اقامتشان، با استقبال ناخوشايند معترضان مواجه شد. اين معترضان همچنين از فوتباليست هاي برزيلي خواسته اند با جنبش اعتراضي آنها همراه شوند.

در بين تظاهرکنندگان، کارگران بيکار شده، اساتيد دانشگاهها و معلمان، رانندگان و حتي ماموران پليس نيز ديده مي شود. اين تظاهرات با اعتصاب هاي متعدد در برخي از بخش ها از جمله مدارس و حمل و نقل همراه بوده است.

عليرغم اينکه فوتبال ورزش ملي و مورد علاق? برزيلي هاست، به نظر مي رسد معترضان پرشمار به برگزاري جام جهاني فوتبال، ترجيح مي دهند بودج? يازده ميليارد يورويي اين بازي ها، صرف افزايش دستمزد کارگران و بهبود وضعيت خدمات بهداشتي و مدارس شود.

اعتراض ها در شهرهاي مختلف برزيل در حالي روي مي دهد که اين کشور بايد طي 15 روز آينده ميزبان بيستمين دوره جام جهاني فوتبال باشد که از12 ژوئن (22خرداد) تا 12 ژوئيه (22 تير) در چند شهر برزيل برگزار مي شود

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس